ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 19 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Antdob’dan Görkemli Bir Madam Butterfly “İlk Sahnelenişi”Sayı: 1721 - 26.03.2019


Uzun aradan sonra Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde bir  “ilk Sahneleniş” (prömiyer)e tanıklık ettim. Muhteşem bir temsildi bu ilk sahneleniş.  Puccini’nin üç perdelik Madam Butterfly’ından söz ediyorum

Operada iki karakter çok öne çıkıyordu; Cio-Cio-San ve Suzuki. Her iki de
ğerli sanatçımız da tiyatral başarılarının belki de zirvesini yaşadılar, yaşattılar. Nurdan Küçükekmekçi, olağanüstü ses rengi ve oyun gücüyle adeta devleşti sahnede. Medine Tuganova da öyle. Tuganova’yı ilk kez bir temsilde izledim, hem oyunculuğunu hem de sesini çok beğendim. Üstelik yıllarca komşum olduğunu bildiğim halde hiç de karşılamamış olmamıza hayıflanarak.  Pinkerton rolü Koray Damcıoğlu’nun olmasına karşın, rahatsızlığı nedeniyle ilk sahneleniş’te Burak Pektaş rol aldı. İyi bir tenor Pektaş ama sanki oyunda zorlandı gibi hissettim. 

Gözümüzden, kula
ğımızdan gitmeyen Nurdan Küçükekmekçi’nin o muhteşem geyşa rolüne ve (en arkada Y sırası)bize kadar olağanüstü tonla ulaşan sesine hayranlık duymamak mümkün değil.  Ve hala o 15 yaşındaki geyşa rolüne nasıl girdiğinin şaşkınlığını yaşıyorum.

Hem Medine Tuganova hem de Küçükekmekçi  kimonolarıyla gerçek birer Japon kadınını izler gibi izledik. Bu trajik oyunda di
ğer rol alan sanatçılarımız da çok başarılıydılar, anlattığım gibi bazıları çok öne çıktı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Hakikaten Antalyamızda böylesi bir temsil izlemenin gururunu yaşadık o akşam. Temsilin son sahnesi sanıyorum tüm izleyenleri  duygusal açıdan çok etkilemiştir, bende olduğu gibi.

***

Kostümler çok
şıktı. Çok iyi analiz edilip, bu geleneksel kıyafetler hazırlanmış. Renklerde abartılar olsa da rahatsız edici değildi. Dekor da çok iyiydi. Işık tam dozundaydı bence, (izinle)rahatça fotoğraf da çekebildiğime göre.

Antdob Orkestra ve Korosu’da görkemli temsilin önemli parçalarıydılar.

Madam Butterfly’ın kısa konusunu da Antdob kitapçı
ğından ekleyeyim:  Madam Butterfly kendisini kocasına adamaya hazır, genç bir geyşadır. 15 yaşında olan Butterfly, Japonya’ya gelen Amerikan subayı Pinkerton ile evlenir ve onun dinine geçer. Dinini değiştirmesi ile bunu kendi kültürlerine bir hakaret olarak gören Butterfly’ın ailesi onu reddeder. Butterfly’ın artıkPinkerton ve sadık yardımcısı Suzuki’den başka kimsesi kalmamıştır. Pinkerton evliliklerinden kısa bir süre sonra Amerika’ya geri döner. Bu arada hamile olan Butterfly, senelerce sabırla Pinkerton’u  bekler. O ise, bu süre zarfında Amerika’da evlenmiştir.  Pinkerton, 3 yaşına gelen oğlunu almak için Japonya’ya gelir. Pinkerton’un kendisine ihanet ettiğini gören ve bu 3 yıl boyunca hayal kurduğunu anlayan Butterfly babasından kalma hançer ile intihar eder.

Antdob Orkestrası’nı Alexandru Samuil yönetti.

Rejisör: Yi
ğit Günsoy, Dekor: Gürcan Kubilay, Kostüm : Gülden Sayıl, Koro Şefi: Mahir Seyrek,
Koreografi: Kür
şat Kılıç Işık: Mustafa Eski
Madama  Butterfly: Nurdan Küçükekmekçi
Pinkerton : Burak Pekta
ş
Sharpless : Serhat Konukman
Suzuki : Medine Tuganova
Goro: Fatih
Şanal
Bonzo : Toygarhan Atuner
Yamadori : Mehmet Ali Tutar
Kate: Emel Özi
ş
Il Commissario Imperiale : Erdi Can Ayba
ş
L’Ufficiale Del Registro : Enis Ok

Dansçılarımızı da analım bu güzel ak
şamın: Solist çift: İlayda Binzet-Volkan Atunel. 4 Kız: Başak Özbek Bostan, Işıl Ayaz, Zeynep Turan ve Asena Melike Keskin

Bu ak
şam da galası var Madam Butterfly’ın. Görev alan tüm sanatçılarımıza başarılar diliyorum.

***

Not: Herkese Açık butonuyla hemen a
şağıda temsilden foto galerisi de ekledim. İlgi duyan herkes ulaşabilecektir.

Tıkayınız

Konu detayı
İlk Sahneleşininden Foto Albüm


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.