♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Barut icat oldu mertlik bozuldu diye çok eski bir özdeyiş vardır bilirsiniz.
Ben bunu günümüze uygulayarak şöyle çevirdim: “Dijital icat oldu herşey bozuldu.”
Fotoğrafçılık, mimarlık, müzik, sinema, resim, tasarım, grafik ve herşey. Çünkü yapmak etmek kolaylaştı, çok kolaylaştı ayağa düştü hem de.
80’lerin hemen başında Londra'da dil okulunda öğrenciyken bir akşam tesadüfen Soho'da bir barda Peter Peelding ile tanışmıştım. BBC'nin önemli müzik prodüktörlerinden ve The Beatles'i keşfeden adamdır kendileri. Sohbetimizin bir yerinde şöyle demişti:
“1950'lerde elektirik müziğe yeni yeni giriyordu. Akustik müzik yerini elektirikli müzik aletleri ile yapılan müziğe bırakıyordu. İşte tam bu sırada Liverpool'da bir barda The Beatles'i tanıdım. O zaman adları The Beat idi. O sıralar İngiltere'de gençler tarafından kurulmuş yüzlerce topluluk vardı ve hepsi night clup'larda çalıyordular. Ama çok kötü müzik yapıyorlardı. Adeta birer gürültü fabrikası idi gençelerin oluşturduğu bu topluluklar. The Beat'i tanıdığımda daha derli toplu gördüm onları. Topluluğu o sıra Tony Sheridan idare ediyordu ama Paul ve John onu yönlendiriyordu. 19, 20 yaşlarında çocuklar bunlar. Kendileri gibi gençlerden oluşan topluluklar enstrümanlarındaki elektiriğin gücü ve gürültüsü ile müzik yaparlarken The Beat yani bildiğimiz The Beatles elektiriği kendileri yönlendiriyorlardı. Bunu yaparken de daha çok akustik müziği ön planda tutmaya çalışıyorlardı. Sonra Hamburg'a gittiler Tony (Sharidan) topluluktan ayrıldı aralarına George (Harrison) katıldı ve bildiğimiz efsane kare as ortaya çıktı."
Bu konuşma çok uzun bir konuşmadır. Unutmayım diye kağıda dökmüştüm, bir gün bir yerlerde yazar yayınlarım diye.
Hülasa demem o ki dijitale esir olmak ile dijitali yönlerdirmek farklı şeyler. Herkesten beklememek gerek ama maalesef günümüzde usta dediğimiz kimileri bile dijitali bu heyecanlı ve kendini uyanık sanan halka kasıyorlar. Benim gibi adamlarda (ki sayımızın çok olduğunu asla düşünmüyorum) bunu yüzlerine vurunca kavga çıkıyor.
Daha dün Trabzon'da usta fotoğrafçı olduğunu çevresine söyleten birini yerle yeksan eyledim. Galeri de panoda asılı fotoğraflarının üzerine yaptığım eleştiri ile.
Fotoğraf: The Beatles'ın Hamburg'da Star Club'da müzik yaptığı The Beat günlerinden 1958 (Müfit Semih Baylan arşivi)
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.