♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Uluslararası Antalya Piyano Festivali… Bir dönem hem Antalyamızın hem ülkemizin yüz akı olan büyük bir organizasyondu. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden sonra, şehrimize ve ülkemize kazandırılmış önemli bir etkinlikti. Her yıl onlarca ve dünyaca tanınmış sanatçı ve toplulukların konserleri, konservatuvar ve güzel sanatlar bölümü öğrencilerine atölye çalışmaları(workshop) ve varoşlara kadar uzanan “halk konserleri” ve hatta söyleşiler, sergiler yer alıyordu. Ayrıca festival içinde, ülkemizden ve dünyadan umut vaad eden yetenekler için özel bir gün ayrılıyor; Kamuran Gündemir adına “Genç Yetenekler Konseri” düzenleniyordu
Bu festival organizasyonu da uluslararası alanda belli bir düzeye gelmiş, tanınırlığı ve niteliği ile hem Antalya hem de ülkemiz için önemli bir tanıtım figürü olmuştu. Fazıl Say gibi bir “dünya yurttaşı/sanatçısı” sanat yönetmeni, Kadir Dursun’da festivalin organizasyonunu yönetiyordu. Bu iki değerli isim de Antalya ve ülkemiz sanat yaşamına, bu festivalle inanılmaz bir kalite getirmişlerdi. Her yıl yükselen çıta, bir sonraki yılı merakla bekler hale getiriyordu Antalyalı sanatseverleri.
Ülkemizden ve çeşitli ülkelerden sanatseverler, bu festival için geliyorlardı Antalya’ya!
2000 yılında kısa programlarla başlayan bu piyano festivali, kısa sürede “uluslararası” düzeye erişmişti. Bir dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de festivalde sahneye çıkarak, W.A.Mozart’ın bir “Piyano Konçertosu” nun bir bölümünü seslendirmiş, büyük ilgi görmüştü. Yaşadığımız şehrin belediye başkanının sahnede sergilediği tablodan gurur duymuştuk, salonu dolduran sanatseverler olarak. Bu duyguları bir blogla paylaşmıştım: (1)
Uluslararası Antalya Piyano Festivali, genel olarak kombine bilet satsa da tek konserler için de tarifesi vardı: (2) 2012 de 13. Kez düzenlenende: Balkon 35, Salon 45, Kombine 250 TL.
2014 yılındaki yerel seçimler sonrası yeniden seçilen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel festivalin her şeyini değiştirmeye başlamıştı. Önce sanat yönetmeni ve organizasyon firmasıyla yollar ayrıldı. Sonra da festival programı, içeriği ilginç hal almaya başladı. Festivalin sanat yönetmeni ve organizatörü değişmiş, duyuruları bile “lütfen” yapılıyor olmuştu ilk yılla birlikte. Konuyu şu blogla anlatmıştım: (3)
İkinci seçiliş, Türel için sebebi tahmin ediliyor olsa da, bir intikama dönüşmüştü festivaller için.
Yıllar geçti, biz Kapadokya’ya taşınmıştık, festival de her geçen yıl küçülmeye, uluslararası niteliğini yitirmeye başlamıştı. Antalya dışında da olsam sürekli izliyordum festival etkinliklerini/programlarını. Aynı durum Antalya’nın bir başka gururu “Altın Portakal Film Festivali” için de geçerliydi. Kalite ve uluslararası niteliği bilinçli olarak yok ediliyordu. Sadece nitelik kaybolmuyor, bilet fiyatları da doğru orantılı olarak geri çekiliyordu. Tam 35, öğrenci 15, Konservatuvar ve Güzel Sanatlar öğrencilerine daha da özel, 5 TL olmuştu o yıl fiyatlar.
Son kez katılmaya çalıştığım piyano festivalinin 15.sinde hayal kırıklıkları başlamış, tepkimi dile getirmiştim: (4)
Bu yılki 20. Antalya Piyano Festivali’nin duyurusunda yine “uluslararası” vurgusu yapılmış. 16-30 Kasım tarihleri arasında 6 konser var, başka bir etkinlik yok. Ne sanat yönetmeni belli ne de organizasyonu yapan kişi/firma. Bilinen, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bir etkinlik, o kadar!
Konuyu dün değerli gazeteci Şefik Kahramankaptan “Sanattan Yansımalar”da yazdı. Merak edenler için: (5)
Festival 16 Kasım akşamı AKM Aspendos Salonu’nda başlıyor. Açılış konseri bir pop şarkıcısı ve Adso eşliğinde gerçekleşiyor. Biletler tümü için 20 TL, indirim hakkı olanlara 15 TL. Bir de çekiliş var. APF’ninfacebook paylaşımını, bir arkadaşını etiketleyip paylaşacaklardan 5 kişiye ikişer kişilik davetiye verilecek!
İlginç bir detay daha var, piyano festivali sayfasında “film festivali” diye duyuruluyor. Bunda bile özen gösterilmiyor…
Bilet almak için(İdil Biret ve Kerem Görsev konserleri) 4 gün önce Biletix’ten baktığımda “tükendi” yazıyordu. Umarım doğrudur. Anlaşılacağı üzere 6 konserlik festivalde benim ilgimi çeken iki konserdi, onlara da bilet bulamadım. Bulabilenlere iyi dinletiler diliyorum.
Yok edilmeye çalışılan iki festivalden birisi, Altın Portakal Film Festivali bu yıldan itibaren eski niteliğine kavuşmaya başladı. Antalya Piyano Festivali’nin de lütfen eski kimliğine, kalitesine kavuşmasını sağlayınız. Antalya Büyükşehir Belediyesi yeni yönetiminin bu konuyu çözecek kudrette olduğuna inanıyorum. Şayet mümkün olursa, ne yapın, edin festivali eski sahiplerine teslim edin.
Şayet olmayacaksa, Şefik Kahramankaptan’ın dediği gibi, lütfenfestivalin adını değiştirin!
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.