ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1962
Şu an 16 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF
7 Ocak 2025, Salı 23:17:57   İyi Aksamlar

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Müzik Akademisi Ne Oldu?Sayı: 1756 - 27.01.2020


Trabzon Üniversitesi (zamanın KTÜ) Devlet Konservatuarı önderliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan çalışmalar ve sonrasında anlaşmalar sonucu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin de onay vermesi sonucu kurulan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Müzik Akademisi 23 Nisan 2018 Pazartesi günü Saat: 14.00’de, zamanın Trabzon Valisi Yücel Yavuz, zamanın Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Üniversitesi (zamanın KTÜ) Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Abdullah Akat  ile konservatuarın öğretim üyelerinin ve davetlilerin katılımıyla açılışı yapılmıştı.

Kasım 2017 ayında Trabzon Hamamizade
İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Trabzon Üniversitesi (zamanın KTÜ) Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Abdullah Akat’ın başkanlığında düzenlenen, ilimizdeki müzik öğretmenleri, akademisyenler ve konuyla ilgili kişilerin katıldığı çalıştayda fikir aliş verişinde bulunularak Müzik Akadamesi’nin açılışı için adım atılmış ve daha sonra İTÜ TMDK’nın yaptığı çeşitli anlaşmalarla oluşturulmuş kurumlar örnek alınarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Müzik Akademisi’nin kuruluş aşaması devam ettirilmişti.

Trabzon Erzurum Caddesi’nde Trabzon Büyük
şehir Belediyesi’ne ait ve önceden Trabzon Kültürevi olarak kullanılan asırlık bir taş binada kurulan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Müzik Akademisi, öncelikle altı yaşından itibaren yetenekli tüm çocuk ve gençleri doğru bir eğitimle müziğe kazandırmayı amaçlamaktaydı.  Nazari eğitimle birlikte enstrüman ve şan eğitimi de verilen Müzik Akademisi’nde yetenek sınavı ile akademiye alınacak öğrencilerin eğitim süresince mesleğin uzmanı öğretmenler eliyle eğitime tabi tutulup, klasik müzik eğitiminin kuralları içinde yetiştirilmesi amaçlanmaktaydı. Bu yolda ilk yetenek sınavı 26, 27, 28, Haziran 2018 tarihinde yapılmıştı.

Yakla
şık 20 ay sonra gelinen noktada, verilen onca emeğe, harcanan onca mesaiye rağmen ortada kocaman bir “hiç” duruyor. Zira geride kalan zaman içinde ekilenden, ürün biçmeyi bırakın, kocaman bir “hiç” ekilmesi için anlamsız bir değişim görüyoruz.

Trabzon Büyük
şehir Belediyesi’nde gerçekleşen yönetim değişiminin ardından altı ay kadar evvel Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuarı  Müdürlüğü’nden ayrılıp naklini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na aldıran “ömrümün en güzel yıllarını Trabzon’a verdim” diyen, Trabzon’un hakiki evladı Prof. Dr. Abdullah Akat’ın gidişiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi Müzik Akademisi tabelası sökülüp, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Müzik Eğitim Merkezi tabelası takıldı.

Bu
şu demek oluyor: Akademik bir ortamdan sıradan bir dernek ortamına geçiş.

Oysa bu akademinin kurulabilmesi için çalı
ştay dahi yapılarak benzeri yüksek eğitim kurumları örnek alınmıştı. Şimdi ise yerinde saymaya rıza gösterildi. Oraya gelecek olan öğrencileri ekonomik gelir kaynağı gören zihniyetin sayesinde.

Özetle; Prof. Dr. Abdullah Akat gitti, Müzik Akademisi tabelası söküldü. Yerine de “erik dalı gevrektir” yüksekli
ği geldi.

Hayırlı olsun!

Müfit Semih Baylan
Editör


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.