♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Korona salgını nedeniyle alt üst olan yaşamımızın normalleşmeye başladığı günlere, Antalya belediyeleri önemli katkılar sağlıyorlar. Antalya Büyükşehir Belediyesi “Sahilde Sinema Var” adı altında bir etkinlik düzenleyerek, ücretsiz açık hava sineması keyfi sun(d)u/yor. Konyaaltı Belediyesi’de, “Arabada Sinema” adlı bir etkinlik organize ederek, sinemaseverlere ücretsiz sinema keyfi yaşatıyor.
Konyaaltı Belediyesi’nin “arabada sinema” temalı etkinliğiyle ilgili görüşlerimi sosyal medyada şöyle paylaşmıştım:
Dün akşam da Konyaaltı Belediyesi organizasyonu olan "arabada sinema" etkinliğine katıldık. Bu etkinlik de ücretsiz, randevulu sunuluyor.
*Arabada olunca daha özgür oluyorsunuz, evinizde gibi yiyip, içiyorsunuz.
*Seçtiğimiz filmden hoşlandım, "Av Mevsimi"ydi izlediğimiz.
*Sahilde sinemada olduğu gibi çok yüksek desibel yoktu, herkes kendi araç radyolarının frekansından alıyor sesi. Çevre rahatsız olmuyor.
*Hijyen konusunda "rasgele" davranılıyor, özel bir önlem yoktu.
*"Bedava" konusunda görüşlerimde bir değişiklik yok.
*Daha özgür bir ortam olduğundan "arabalı sinema" daha çok hoşuma gitti. Rahat da oluyor.
*Politikacı görselleri yoktu, etkinliğe +puan yazdım. Gösterim başlarken Başkan Semih Esen’in kısa bir konuşmasıveriliyor, o kadar da olsun.
***
7 Temmuz akşamı aynı ortam ve koşullarda Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası konseri var. Güzel olacağını düşünüyorum. Rezervasyon yaptırdım, öneririm de.
Yer: Uncalı Açık Pazar Alanı
***
Konyaaltı Belediyesi etkinlik sayısını artırarak duyurular yaptı: “Oda Orkestrası Konseri”, “Türk Halk Müziği Korosu Konseri ve Halk Oyunları” ve “Türk Sanat Müziği Korosu Konseri” gerçekleştirecekler.
Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası Konseri’ne, bir konuğum ve eşimle katıldık. Orkestrayı Şef Buket Güzel yönetti. Solist olarak da Ümit Burak Tekinay ve İrem Bulut Karaburun sahneye çıktılar. Sunucunun anonslarında anlamaya başladık ki, bize popüler müzik ve hafif müzik dinletecekler. Sunucunun saçma sapan sözleri de gerdi bizi. Hatta bir ara ipin ucunu iyice kaçırıp, Barış Manço’nundörtyüz(400)den fazla ülke gezdiğini falan anlattı.
Orkestranın adı Oda Orkestrası olunca ve geçen yıl ayaküstü konuşma fırsatı bulduğum şef Buket Güzel’in düşünceleri hayalimde canlanınca doğal olarak, “oda müziği” ya da “senfonik konser”di aklıma ilk gelen. Bu nedenle de duyuruyu görür görmez randevu formu doldurdum. Söz ettiğim etkinliklerin tümü rezervasyonla ve belli kurallar çerçevesinde gerçekleşiyor.
Bizim için ortaya çıkan müzikal hava hayal kırıklığıydı. Konuğum da olunca beklemek gereği hissettim. Ancak, ya sıkıldıklarından, ya da benim gibi hayal kırıklığına uğradıklarından bazı araçlar konser sonunu beklemeden ayrıldılar alandan.
Müzik kötü müydü?.. Böyle bir iddiada bulunmam söz konusu değil. İki nitelikli sanatçı programlarını alkışlar altında sürdürdüler. Coşkuyla yanlarına kadar gidip kayıt yapanlar da oldu. Bu arada “alkış” ellerle değil, farlarla selektör yapılarak gerçekleştirildi. Meskun mahalde, açık pazar alanında olunca, çevreye rahatsızlık verilmemesi için hem alkışa hem de sahnedeki ses için çözüm üretilmişti. Sinemalarda ve konserde radyo frekansı ile araçlarının ses sisteminden dinliyordu katılımcılar.
Konserle ilgili eleştirim, duyuru biçiminden kaynaklı. Yapılacak müziğin türü belirtilse ya da orkestranın adı “hafif müzik orkestrası” olsa, ben benim gibi düşünenler yanılgıya düşmeyeceklerdi. İzleyenlerin çoğu keyif aldı ama benim için eziyetti o müzik. Bir de kulak tırmalayan sunucunun gereksiz laf kalabalığı.
Beklentilerim sonucu uğradığım hayal kırıklığı bana şunu düşündürdü: Ulusal opera ve senfonilerimizden sonra, belediye orkestralarımız da kaliteli müziğin yozlaşmasına katkıda bulunuyorlar!
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.