ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 155 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


İçmek!Sayı: 1809 - 24.01.2022


 "Bir Beyefendi Gibi İçki İçmek. Mutlu olduğunuz için içki için, perişan halde olduğunuz için değil" H.L Mencken

Dünyanın her tarafında içki içmek bir kültürdür. Yaşam kültürünün günlük hayata yansımasıdır. İçelim güzelleşelimi söyletendir. Dertlerden kaçmak veya tat almak olarak da değişebilendir. Dipte kalan her duyguyu, her tortuyu ortaya çıkarır. Kendinle yüzleştiren eylemdir. Özümsemek içine çekmeyi de getirir. Dili açan ve muhabbete doyum katar. "Yüz bin kere tövbe eder" yine içeriz sözünü de hatırlatır. Uyuyabilmek için de kullanılan bir yöntemdir.  

Kendinden kaçmak için de içilir. Yerde yatmanın adı olur içmek. Dertlerini ve mutluluklarını anlattığın dostlarınla paylaşırken de tat katar. İlk iki kadehte gerginlik atılır, sonraki ikide hafif ve nedensiz bir neşe de gelir. Sonrakinde problemler çözülürmüş gibi olur.  Sonrakinde unutuş olur.  Konuşur birileri havadan sudan.  Duyguların hassasiyet seviyesini de arttırır.   Acıyı, heyecanı büyütür.

Toplumun alt kesiminden insanların birbirleriyle iletişime girmesine, bir araya gelip belli bir amaç etrafında toplanmalarına ve böylece kitle olmalarına vesile olan bir araçtır. Bir çok insan  kendine güvenlidir ve bilmediği konu da yoktur. Yaşamın kıyısıdır bazen acının mezesi, bazen mutluluğun ta kendisi olur. Rahatlamayı da getirendir.

Aynı zamanda büyüdüğünü ispatlamaya çalışan kişilerin marifet sandığı olaydır.  İçmesini bilmeyenler her toplumda çıkmaktadır ve dahası etkisi yüzlerce yıl devam eden zararlara yol açabilmektedir. Demokrasilerde isteyen içer, istemeyen içmez. Kimse kimsenin içkisine karışmamalıdır... O yüzdendir ki, içki yasağına karşı çıkmakta, demokrasiyi savunmaktır. 

Savunulan, içki değil, özgürlüktür. Vatandaşın, kimseye zarar vermediği sürece içki içmek özgürlüğüne ayyaşlar diye karşı çıkan bir mahalle baskısı var ise, bunu engellemek te iktidarların görevidir.  İçki yasağı kaldırmaz, insanlığın doğuşundan beri keyif almak için içilen içkinin yasaklanması sadece ve sadece illegal yolların sonuna kadar açılmasına ve kargaşaya neden olmaktadır.  

İçme deneyimi, bedensel ya da biyolojik bir ihtiyacı karşılama güdüsüyle olduğu kadar kültürel süreçler, tarihsel olaylar, ideolojik tercihler ve siyasal eylemlerle de ilgisi bulunmaktadır. İçmek düzeni de sorgulatmaktadır. Kimisi için de özgürlüğe ulaşma yoludur.

Vücudunuzu tanımak da gereklidir. Aç karnına da içki içilmemelidir: Çünkü asıl dinlendirici olan nokta yemeğin pekiştirilmesidir. Hüzünlüyseniz içmek: bu da değersiz bir tedavi yöntemi olmaktadır. İyi bir ruh halindeyken içilmelidir. Ucuz içki, yanlış bir ekonomiyi getirir ve sağlığı da olumsuz etkiler. Yalnız içmekte sohbeti aratır. İçmek duygusallığı da getirir. Sizi günlük hayatın standartlaşmasından da uzaklaştırır. Duvara toslamayı da getirir.  Kimi zaman da içiyorsam sebebi var mıdır sorusunu da hatırlatır. 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.