ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 92 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Eeeee,Sayı: 1864 - 01.03.2023


Hayal kurmayı sever misiniz? Kim sevmez ki?

Herkesi mutlu eder güzel hayaller kurmak. Zenginlik hayali, araba hayali, mutlu bir evlilik hayali, i
ş hayali, çocuk hayali, vesaire. Kim istemez ki hayallerinin gerçekleşmesini.

Hayallerin gerçeklerle kar
şılaşması vardır bir de. Gerçekler “Berlin Duvarı” gibi çıkar karşımıza. Hele ki ülkemizde bu iş daha da can acıtır. Makine mühendisi manavlar, istatistik mezunu kuryeler, elektronik mühendisi inşaat işçileri gibi.

İşte burada karşımıza çıkar Türkçe’nin en önemli kelimelerinden biri.

Eeee?!

Bir i
şin, bir eylemin sunucunu sorar bu kelime. Tek harften oluşsa da çok etkileyicidir. Hayallerinizin gerçeklerle yüzleşmesini sağlayan vurucu bir kelimedir. İkili ilişkilerde bu kelimenin cevabının olumlu olması kısmen kişinin kendi elinde olsa da mesleki konularda bu pek geçerli değildir.

Hele ki ülkemizde!

Bu yılın ilk günlerinde bir haber çıktı TV’de. Kargo götürdü
ğü otelin lobisindeki piyanoyu çalan süper yetenekli kuryenin haberi. Üniversite öğrencisi olup geçimini sağlamak için kuryelik yapan bir delikanlının haberiydi bu. Çıkan haber üzerine pek çok kişi yeteneğinden dolayı destek oldu bu delikanlıya. İçimizi karartan hayatın gündeminde içimizi ısıtan bir haberdi.

Oysa Anadolu’da o kadar çok böyle yetenekli insan var ki.

Ülkedeki konservatuar mezunlarını dü
şünün bir de. Bir türlü rayına oturtulmamış eğitim ve kültür politikaları yüzünden işsiz kalan, hayalleri kâbusa dönüşen, enstrümanını satan, hatta intihar eden gençleri düşünün.

-O
ğlumuz konservatuarın Fagot bölümünü bitirdi.
-Ma
şallah. Müzik, bambaşka bir yetenek.
-Almanya’da yüksek lisans ve master yaptı, iki dil biliyor.
-Ma
şallah. Eeee, şimdi ne iş yapıyor?
-Garson

şünün bir. Bir makine mühendisi ya da uluslararası ilişkiler okumanın zorluğunu. Hele ki günümüzde okul bitirmek marifet değil. En az bir, hatta iki yabancı dil bileceksiniz, yüksek lisans yapacaksınız ve sürüyle sosyal projeye katılıp proje oluşturacaksınız. Ekmek aslanın ağzında değil yani artık, midesinde. Hatta bağırsaklarında.

Şimdi bunu konservatuarlarda müzik eğitimi alan gençler için düşünün bir de. Obua, fagot, korno, trombon ve diğer enstrüman ya da şan bölümü mezunlarını düşünün.

Tıp ile beraber maliyeti en yüksek bölümlerden birini on yıl okuyorsun. En az bir yabancı dilin var. Hayallerin var. Ülkenin adını tüm dünyaya yapaca
ğın işlerle duyurmak istiyorsun. Vatanperversin, idealistsin.

Ama i
şsizsin. Çünkü yok hükmündesin!

Orkestra kurulmuyor, sınav açılmıyor, kadro verilmiyor, sınavlar kanunsuz, torpil sürüyle, kurumlar koku
şmuş, vesaire, vesaire.

Eeee?

Ba
şa dönelim şimdi hep beraber. Tesadüfen fark edilmiş yetenekli bir gencin elinden tutulması çok güzel. Peki, yıllarını bu işe veren gençlerin hali ne olacak? Bu gençler bizim gençlerimiz, hayalleri de bizim geleceğimiz.

Öyle ise verelim devlet, millet el ele. Dilimizden çıksın artık bu kelime.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.