♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
İlginç bir toplumuzdur biz. Hiç bir şey bilmez ama her şeyi biliriz.
Bildiğini sanmak. Bu en kötü şeydir. Cahillikten de kötüdür. Tehlikelidir.
Adres tarifi konusunda uzmanızdır mesela. Bilmesekte tarif ederiz. Kıl aldırmayız hiç burnumuzdan. Önümüze konulan metni düzgün okumadan cevaplar. Bildim sanıp yanılırız.
Kendi kendimizi bilmeyiz toplum olarak. Kendi kültürümüze yabancıyızdır. Kendi diline ve kültürüne bizim kadar düşman bir toplum yoktur sanırım.
Özellikle son kırk yıldır uygulanan saçma sapan eğitim programları ile paçalarından cehalet akar hale geldik. Selam, Kanki, Aynen, Nbr, v.s. Türkçe ile alakası olmayan, kavram karmaşası ve beyin bulanıklığı yaşatan sürüyle kelime kullanırız hayatta. İki şarkı söyleyip bel kıvırana sanatçı der, önüne geleni şehit ilan ederiz. Saçma sapan ve üzerinde İngilizce yazılar yazan tişörtler giyer, komik duruma düşeriz.
Bir de “iyi bayramlar” komedisi vardır mesela. Kötü bayram varmış gibi. Bayramın kutlu olsun, bayramın mübarek olsun demez, iyi bayramlar deriz. “Kut”, eski Türkçe’de bereket anlamına gelir oysa. Mübarekte aynı anlamda Arapça’dır.
Bilmeyiz. Bilmekte istemeyiz. Araştırmaz, düşünmez, tüketiriz. İşimize gelir çünkü bu. Kolaydır.
Klasik müziği bilmez ama Mozart’ın 9. senfonisini biliriz. Korno’ya Porno der, Fagot’u soba borusu zannederiz. Heykelden anlamaz, kırarız. Resime uzun uzun bakarız. Doğanın değerini bilmez, çiçeği kopartır, hayvanı tekmeler, ormana izmarit atıp yanmasını izler, estetiği bilmez, saksıya bile apartman dikeriz.
Şaşırmamak lazım aslında bu duruma. 624 yıl boyunca “Padişahım çok yaşa.” diyerek tebaa olmuş bir toplumun özelliği bu. Koyun gibi yaşamayı seviyoruz biz. Bilgiye düşmanız. Bilgili insanlar kendilerini nimetten sanıp halka yukarıdan baktığı için onlara da düşmanız. Kuran “Oku” der, biz okur ama anlamayız.
21. yüzyılda, Antik Çağ’dan bile geriyiz.
Uyanmak ve gelişmek için Sokrates’in şu sözünü başucumuza asmalıyız bence evlerde.
“Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir.”
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.