♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
19 Ocak 1972'de Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi, Beethoven'in 9.Senfonisinin sonundaki Neşeye Övgü bölümünü Avrupa birliğinin resmi marşı olarak kabul etmiştir.
Beethoven'ın 9. Senfonisi ilk defa 1824 yılında Viyana'da Kamptnerthor-Theather'da seslendirildi. Senfoninin sonu koro ile birlikte Schiller'in "Neşeye Övgü"yü çok ünlü bir hale getirmiştir. Senfoni Kral Friedrich Wilhelm'e ithaf edilmiştir.
Dokuzuncu Senfoni insan sesinin kullanıldığı ilk senfonidir ve eser süresinden dolayı uzun süren senfoniler arasında yer alır. 9.Senfoni akıl ve duygunun meydana gelen en büyük eserlerinden birisidir. Beethoven senfoniyi iki yılda tamamlamasıyla insanlığa büyük bir müzik eseri armağan etmiştir.
İkinci Dünya Savaşı sırasında Beethoven müzikleri nazi yönetimi tarafından propaganda aracı olarak kullanılmıştır ve Avusturya'nın ilhakı sonrasında bir Beethoven konseri verilmiştir. 1942 yılında nazi yönetimi Wilhelm Furtwangler tarafından aranje edilmiş ve çalınmıştır. 1945 yılında nazilerin savaşı kaybetmesi üzerine Beyreuth festivalinin de gelmesiyle Almanya'da Dokuzuncu Senfoni çalınmıştır. 19 Ocak 1972 yılında Steazburg'da Dokuzuncu Senfoni'nin Dördüncü bölümünün bir aranjmanı, Avrupa Birliği Marşı olarak kabul edilmiştir.
Kabul edildiği dönemde Avrupa Topluluğu, 1993 ten bu yana Avrupa birliği olarak anılan topluluğun üyelerinin kabul ettiği bu marş, üye ülkelerin ulusal marşlarının yerini alması anlamıyla oluşturulmamış, yalnızca birlikteki üyelerin ortak kutlamalarında çalınması düşünülmüştür. Marş, birleşik bir Avrupa ülküsünü, özgürlüğü, barışı ve dayanıklılığı ifade eder.
Büyük sanatçı, 9.senfoni'sinde dünyanın bütün acılarına katlanma cesaretinin, insan hasletlerinin en başında geldiğini, kuvvetin ahlak, yaşama neşesinin bir görev olduğunu insanlığa hatırlatıyordu.
Şiirin bestelenmiş sözleri şöyledir."Kardeş olun ey insanlar,/Bunu ister tanrımız!/Bu dünyada her şey geçer,/Yalnız sana dost kalır./ınsanlığa doğruluğa,/Göğsünü aç korkma sakın./Hür doğmuştur insan,Hür yaşamak hakkıdır."
1824 yılı Mayıs ayının yedinci günü,insanlığın kültür tarihine yepyeni bir sanat eseri katılmıştı.Aynı gün, yapılıp bitmesi daha yeni sona ermiş olan Viyana Saray Tiyatrosu'ndaki konseri dinlemeye koşanlar,büyük bir ses şairi Beethoven'ı üzerinde senelerce çalışarak yarattığı Dokuzuncu Senfonisi'ni insanlığa armağan ederken gördüler.Hayatının son yaratma devresini tam bir sağırlık içerisinde geçiren büyük dahi,bu ulu eserinin ilk çalındığı gün,ödevini tam olarak başarmış bir kahraman edasıyla orkestra şefi yerinde ayakta duruyor ve üç yüz kişiden ibaret olan orkestra ile koroyu Konsertmeister yerinden,arkadaşı Umlauff,onun yerine ifade ediyordu.Ogün tarihe mal olan bu hadisenin nasıl geliştiğine şahit olanlar,güzel olduğu kadar da içleri parçalayan bu manzara karşısında gözyaşlarını tutamadılar.Çünkü senfoninin devamı boyunca orkestra şefi,yerinde hiç birşey işitmeden ayakta durmuş olan büyük sanatçı,eser çalınıp bittikten sonra,hükümdarlara bile nasip olmayan şiddetli alkış tufanınıda işitememiş ve ancak hayranlarından biri tarafından kollarından tutulup salona çevrildiği zaman,halkın büsbütün alevlenen heyecanı karşısında olan biteni anlamış ve sevindiği kadarda acı duymuştu.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.