♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Şükür nedir?
Mutlu bir olaydan, yapılan bir iyilikten dolayı duyulan hoşnutluğu bildirme. Tanrı'ya duyulan minneti dile getirme.
Peki siz neye şükür edersiniz? Sadece karnınızın doyması sizin için yeterli mi mesela veya sadece nefes almak?
Türk toplumu gücü, güçlü olana itaat etmeyi sever. Bu huy özellikle islamiyetin kabul edilmesi ile doruk noktaya çıkmıştır. İnsanların, onların asla gücü yetmeyecek olan şeyleri yapan Tanrı, tabiat gibi olgulara itaat ve şükür etmesi elbette ki çok doğaldır.
Peki bir insana şükür etmek?
Güç'ü, güçlüyü sevdiğimizi söylemiştim. Kanuni Sultan Süleyman'ı severiz mesela. Tüm dünyayı korkudan titretmiş bir padişahtır. Fatih Sultan Mehmet'i severiz. Bizans'ı almış, yeni bir çağ başlatmıştır. Atatürk'ü severiz. Kurtuluş savaşını kazanmış, ülkeyi kurtarmıştır.
Bu kişilerin hepsi kendilerine verilen görevi tamamlayıp bu dünyadan göçtüler.
Peki biz şimdi kime şükrediyoruz tanrı hariç?
Türk tarihinde Fransız ihtilali gibi halkın bir hak ve özgürlük isteği hiç olmamıştır. Halk hep ona verileni alıp şükretmiştir. Verilen şeyin hak veya yeterli olup olmaması fark etmez. Ne verilirse şükrederiz. Ne istediğimizi, ne isteyeceğimizi de bilmeyiz aslında. Avrupalı yaşamak için çalışır, biz çalışmak için yaşarız. Yaşamdan keyif almayı emekliliğe bırakır, emekli olamadan ölür ya da emekli olduktan sonraki hayatımızı hastane köşelerinde geçiririz. Bodozlama yaşar, duvara çarpıp ölürüz. Bunda da ülke koşullarını suçlarız.
Doktoru, ebesi, otobüsü olmayan dağ köyünde yasar, aldığımız nefes için şükrederiz. Şehri şu basar, boğulmadığımız için şükrederiz. Kaldırımda yürür, ezilmediğimize şükrederiz. Düğüne gider, vurulmadığımız için şükrederiz.
Koyun yerine konmayı seviyoruz yani.
Oysa en büyük güç içimizde.Atatürk'ün söylediği gibi muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asıl kanda mevcut. Ama biz güzel ve insanca yaşamak için çaba harcamıyor, koyun olmayı seviyoruz.
Ne diyelim?
Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.