♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Gün geçmiyor ki Mavi Nota e-Müzik Gazetesi’nin posta kutusuna bir ‘harika çocuk’ sanatçı haberi düşmesin. Her ay bir sürü harika çocuk sanatçı haberi yapıyorum gazetemizde. Harika piyanist, harika kemancı, harika arpist, harika oboüst, harika violonist gibi kavramlar gençlerin lanse edilmesi kuşkusuz çok güzel ve ülke adına sevindirici.
Sosyal medya ‘Harika Çocukların’ nasıl harika olduklarına dair paylaşımlarla dolu!
Ancak ülkemizin özellikle son 20 yıldır yaşadığı siyasal koşullar nedeniyle, bu gençlerin “harika” vasıflarıyla yüksek sanat kurumlarımızın durumu ortadayken gelecek ve sanatlarını icra açısından ne yapacakları sorusu yanıtsız kalıyor!
Şöyle ki:
1- Bu harika çocukların velileri ülkenin içinde bulunduğu sosyal, siyasal ve ekonomik koşulları içinde çocuklarının geleceklerini nasıl tayin edeceklerdir?
2- Bu harika çocuklar ülkenin popülist ve yozlaşmış sanat ortamı içinde kendilerine nasıl yer bulacaklardır?
3- Bu harika çocuklar sanat kurumlarında nepotist ilişkilerle yapılan sanatçı alım sınavlarında ne gibi bir nepotist uygulama ile karşı karşıya kalacaklardır? Yani, harika çocuk sanatçı olmaları koyu nepotizm duvarını aşabilecek midir?
4- Bu harika çocuklar haklı olarak yüksek sanat kurumlarımızın birinde solist sanatçı unvanı almak isteyeceklerdir. Artık verilmeyen bu unvan onların Harika Çocuk olmalarını hangi yönde değerlendirecektir?
5- Bu harika çocuklara sübliminal olarak ‘yurt dışında geleceğinizi arayın’ deniyorsa o şartlar ülkenin şartlarından daha ağır ve olanaksız.
6- Bu harika çocuklara sübliminal olarak serbest sanatçı olma yolu açılıyorsa, bu kulvarda kimlerden destek görecek ya da kimler yönlendirecektir?
7- Serbest sanatçı olunduğu takdirde bu piyasada sürekli konser arayışı içinde olacağından ‘Harika Çocuk’ olarak bu yolda heba olup gitmeyecekler midir?
8- Bu harika çocuklar ‘Harika Çocuklar’ olarak sanatlarını sürdürmek için vakıf, iş insanı ve benzeri kuruluşlardan destek alsalar bile vakıflar, iş insanları ve benzeri kurumlar bu desteklerini ne kadar sürdürürler?
9- Arşiv ve repertuar edinme şartları üzerinde bu kadar engel ve ayrıştırıcı sorun varken, bu harika çocuklar nasıl repertuar ve arşiv oluşturacaklardır?
10- Ülkemizin yüksek sanat kurumlarının geleceği yerel yönetim kıskancında ve popülist yozlaşmanın kuşatmasında iken harika çocuklar olarak kendilerine nasıl yer bulacaklardır?
Yukarıda en iyimser şartlardan özetleyerek yazdığımız bu 10 maddelik sorunun cevabını verdiğimizde ortaya çıkacak olan büyük fotoğrafta görülen manzarayı hepimiz görürken “hala hangi Harika Çocuklar” meselesini konuşacağız?
Büyük çoğunluğu son 20 yılda dünyaya gelmiş, Harika Çocuklar diyerek yetiştirilen ve devletin sanatlarını asla sahiplenmediği bu jenerasyonun, yine son 20 yılda ülkeyi teslim almış popülist liberal yozlaşma ürünü piyasa sanatçılarının karşısında arenaya 1-0 yenik başlayacağını bildiğimiz halde hâlâ hangi “Harika Çocuklar”dan söz ediyoruz?
Evet; NEDEN?
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.