♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Size kısaca yaşanmış bir öykü anlatacağım. Öykü diyorum artık anılarıma yazıldı çünkü.
1993 yılı Ocak ayında yayın hayatına başlayan Mavi Nota’nın 2023 yılı ‘30. Yılı’ idi. 2022 yılının son çeyreğinde 30. Yıl kutlaması adı altında bir dizi etkinlikler düşünmüştüm. Bunların içinde “30. Yıl Konseri” adı altında bir konser etkinliği de vardı. Sosyal Sorumluluk Projesi olmamız doğrultusunda 30. Yıl Konseri’miz de halka açık ücretsiz bir konser olacaktı.
Ancak, 6 Şubat 2023 tarihinde vukubulan ve 11 ilimizi etkisi altına alan büyük deprem faciası nedeniyle 30. yılımız nedeniyle yapmayı planladığım tüm etkinliklerimizi iptal ettim.
30. Yıl Konseri ile birlikte, ödül törenlerimiz, seminerler ve sair irili ufaklı bir çok etkinlikti bunlar. İlerleyen süreç içinde ülkemizin pürmelaline bakınca “bari çağdaş Türk bestecilerinin eserlerinden oluşacak olan 30. Yıl Konseri”ni yapayım diye düşündüm ve hemen bu yolda çalışmaları olan operacı dostlarla irtibata geçerek yardımlarını talep ettim. Sağolsun onlar da, bu çağrıma yahıt vererek böyle anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer almayı bila ücretsiz kabul ettiler.
Meseleninin önemli ve birinci ayağı tamamdı. Şimdi gelelim konserin olmazsa olmazı piyano ve piyanonun bulunduğu salon meselesine.
KTÜ Devlet Konservatuarı’nın kurucu kadrosu içinde yer alan ve bir süre müdürlüğünü yapan Prof. Dr. Abdullah Akat dostumuzun gayretleri ile alınan Johanes Seiler marka çeyrek kuyruk piyanoyu gittim yerinde gördüm. Ufuk bir akort sorunu vardı onuda yaptırabilirdim. Piyanonun bulunduğu salon Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nin büyük salonunu konser için tahsisi gerekiyordu, bunun için yetkili kişilerle görüştüm. İlk görüştüğüm yetkili kişi, salonun büyük salonunun tahsisinin yetkisinin kendilerinde olmadığı, bunun için Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile görüşmem gerektiğini söylediler. Bunun üzerine telefonla ulaşmaya çalıştım. Ulaşmak ne mümkün! Makama gittim görüşeceğim 1 numaralı yetkili kişi makamında yok. Bunun üzerine randevu oluşturun 5 dakika görüşeyim dedim. Randevu oluşturdular ve ertesi gün 455 6213 numaralı telefondan arandım. Konuştuğum kişi 1. derece yetkili kişi adına aradığını söyleyerek başvuru nedenimin ayrıntısını benden istedi. Ben de anlattım ve “salonu piyano için istiyoruz, piyano olmazsa olmazımız, piyano önemli olmasa, diğer iki salondan birisi olabilirdi” diye piyanoyu özellikle vurguladım. Bu görüşmenin sonunda, “ne konseri yapacaksınız?” sorusu gelince “opera konseri yapacağız, İzmir ve İstanbul operasından sanatçılar gelecek” dedim. Sonuçta, “başkanımla görüşeyim sizi bugün bilgilendireceğim” dedi ve telefonu kapattık.
Hakikaten birkaç saat sonra beni aradı ve salonun böyle bir etkinlik için müsait olmadığını, zaten Haziran ayına kadar salonun dolu olduğunu, presip olarak derneklere salon verdiklerini, dernek olmadığımız için de bize bu konuda yardımcı olamayacaklarını, söyledi.
Şimdi benim aklımda deli sorular dolaşmaya başlamıştı: Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı sübliminal olarak, “biz opera konserleri için salon tahsisatı yapmıyoruz” mu demek istemişti? Zira Haziran 2024 ayına kadar dolu olduğu söylenen salonun tahsisat programının aylık bazda yapıldığını biliyoruz.
Burada bize istediğimiz salonun verilmemesi çok (da) önemli değil, burada önemli olan verilen yanıt ve yanıtın alt metninin kapsadığı düşünce. Kuyruklu piyano yerine elektronik piyano ile de durumu çözmeye çalışırız. Ancak ülkenin kreması olan sanatçılara ve 30 yıldır idealist olarak sürdürülen bir sosyal sorumluluk projesine karşı ortaya konulan bu tuhaf tavır doğru bir tavır değil!
Birkaç gün önce yine salona gittim ve bir başka yetkili ile görüştüm. Görüştüğüm kadın yetkili “abi Ocak programı belli, Şubat programı daha çıkmadı sen birkaç gün sonra uğra bi bakalım, yardımcı olurum size” dedi.
Birkaç gün sonra uğrayacağım, bakalım ne sonuç alacağım?
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.