♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Devlet Senfoni Orkestraları, Devlet Çoksesli Korosu, Devlet Opera ve Balesi ve Devlet Tiyatrosu ve diğer otuz kadar sanat topluluğuna sınavla, yasa ve yönetmeliklerde açıklanan hükümler çerçevesinde sanatçı/personel alımı yapılacağı zaman önce ön hazırlıkları yapılır.
Ön hazırlıkların ilk adımı; Maliye Bakanlığı yukarıda adını saydığım kurumların üst düzey bürokratlarını Maliye Bakanlığına davet ederek bürokratları dinler.
Buna göre kadro belirlemesi yapılarak kurumların ihtiyaçlarına göre kadro belirlemesi yapılarak belirlenen kadro sayısı kadar vize verilir.
DOB ve DT bürokratları Maliye Bakanlığı’nın davetine icabet edip kadro toplantılarına katılırlarken, Devlet Senfoni Orkestraları ile Devlet Çoksesli Korosu’nun bünyesinde barındıran Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bürokratları kadro toplantılarına katılmazlar.
Bunun üzerine Maliye Bakanlığı orkestralarda yer alan misafir sanatçı sayısı kadar kadro vizesi verir. Ama bu da orkestranın yarısından fazlasının dışarıda kalması demektir.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un “4B’li çalışanların tümünü kadroya alacağız” açıklamasının ardından 4B’li sanatçılar kadroya alındı. Ancak Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bürokratları vize toplantılarına katılmaması nedeniyle eksik sayıda kadro çıkan orkestralarda birçok 4B’li kadro dışında kaldı.
Bu gelişmelerin ardından gelsin mahkemeler, gitsin dilekçeler sonrasında, yürütmeyi durdurma kararları, karşılıklı yazışmalar falan derken dışarıda kalan 4B’liler mahkeme kararıyla orkestralarda işe alındılar.
Ama Kültür ve Turizm Bakanlığı boş durur mu? Bu mahkeme kararlarını temyize taşıdılar ve işlem hatası olanları (dilekçe vermedeki 60 günlük zaman aşımını geçirenler gibi) temyiz iptal etti.
Ve bu temyiz kararı ile bir devlet senfoni orkestramızda genç bir sanatçı kardeşimiz, orkestradan işarı edildi.
Şimdi soruyorum:
Sorumluğu gereği işini doğru dürüst yapması gereken bakanlık üst düzey bürokratlarının, işlerini gerektiği gibi yapmamalarının sonucunda, orkestradan işarı edilen bir genç sanatçımızın bu meselede suçu günahı nedir?
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.