ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 279 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Bebeğe arabesk müzik dinletilir mi?Sayı: - 20.07.2006


Bebeğe arabesk müzik dinletilir mi?'Yurtdışında Mozart'ın, Beethoven'in müziğinin anne karnındaki bebeğe yararlı olduğu söyleniyor. Peki bu müzik bizim bünyemize uyar mı? Daha yerli müzik daha mı iyi? Müslüm Gürses dinleyen bebek nasıl etkilenir?

Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Madi, ''Yurtdışında Mozart'ın, Beethoven'in müziğinin anne karnındaki bebeğe yararlı olduğu söyleniyor. Ama böyle bir müzik tarzı Türkiye'de saptanmış değil'' dedi.
Madi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne karnındaki bebeğin 3 aylıkken ses titreşimlerini, dolayısıyla annesinin dinlediği müziğin titreşimlerini duyabildiğini belirterek, annenin müzik tercihinin, bebeğin beynindeki sinir hücreleri arasındaki bağlantıyı artırdığını, bebeğin daha mükemmel ve çevreye daha iyi uyum sağlayan beyin yapısına sahip olmasını sağladığını söyledi.
Anne adaylarının bebeklerinin beyin gelişimi için ''en iyi müzik'' arayışı içinde olabileceklerini ifade eden Madi, şunları kaydetti: ''Yurtdışında Mozart'ın, Beethoven'ın müziğinin bebeğe yararlı olduğu söyleniyor. Böyle bir müzik tarzı Türkiye'de saptanmış değil. Müzik tercihi yaparken yaşadığınız ortam ve hangi kültürde bebeğinizi yaşatacağınız çok önemli. Anne adayı, önce ne tür müzik dinliyorsa onu dinlemeye devam etmelidir. Bebeği, ülkemizde iyi bir müzik olarak değerlendirilen müziği dinleterek büyütmekte yarar var.''

-''ARABESK MÜZİKTE HAYAL GÜCÜ ARTMAZ''-
Anne adaylarının, bebeklerine hayal güçlerini artıran müziği dinletmeleri tavsiyesinde bulunan Bülent Madi, ''Mesela hayal gücünüzü tasavvuf müziği artırıyorsa bebeğe de dinletmeyi düşünebilirsiniz. Mozart veya Vivaldi'nin müziğinde hayal gücünüz artıyorsa onu dinletebilirsiniz'' dedi. Madi, anne karnında arabesk müzik dinleyen bebeklerin ileriki hayatlarında sıkıntı yaşayabileceklerini savunarak, ''Arabesk müzikte hayal gücünün artması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bunu 'dinlemeyin' anlamında söylemiyorum, ama oradan başlamayın. Çocuk o müziği dinlemeyi ergenlik döneminde kendisi tercih etsin'' diye konuştu.

-ANNE KARNINDAYKEN DAHİ BAĞIRMAYIN-
Bebeğin anne karnında ve doğduktan sonra duyduğu ses tonu ile ilk göreceği yüz olan annesinin tebessümünün son derece önemli olduğunu dile getiren Madi, tebessüm ederek bakıldığında bebeğin mutluluk hormonlarını daha iyi salgılayacağını söyledi. Anne ve babalara, bebeğe anne karnındayken ve doğduktan sonra da bağırmamaları uyarısında bulunan Madi, ''İyi bir nesil yetiştirmek istiyorsanız, bağıran ve acayip sesler çıkararak hitap eden kişilerle çok fazla çocuklarınızı haşır neşir etmeyin'' dedi. Bülent Madi, kokunun, müzik gibi hayal etme gücünü ve becerileri artıran bir başka duyu olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, anne karnında ses ve kokunun, doğduktan sonra ise dokunmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Dokunma eksikliğinin insanları şiddete götürdüğünü ifade eden Madi, ''Annesi tarafından dokunulmayan bireylerin bulunduğu toplumlarda şiddet çok daha fazla oluyor'' dedi.

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.