♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Şu an Londra Kraliyet Müzik Koleji’nde, keman ana sanat dalında Prof. Alexander Gilman’ın öğrencisi olarak eğitimine devam eden genç kemancı Elif Ece Ersever’in, Şef Orhun Orhon yönetimindeki TRNC Presidential Orchestra eşliğinde solist olarak seslendirdiği Mendelssohn’un Re Minör Keman Konçertosunu You Tube video kaydından dinledim. Söz konusu kayıt KKTC’den yayın yapan BRT televizyon kanalı tarafından canlı yayımlanan programın kaydı.
Elif Ece Cansever’in Re minör keman konçertosu performansı, Felix Mendelssohn'u saf bir klasikçi olarak algıladığını gösteriyor. O ve şef Orhun Orhon, Mendelssohn'un herhangi bir Romantik eğilime sahip olduğunu ima edebilecek müziğin herhangi bir yönü olmadığını vurguluyor. Elif Ece, performansında müzikal özgürlüğünü kullanabildiği ölçüde kullanmaktan çekinmezken Şef Orhun Orhon, orkestrayı her zaman ileriye doğru teşvik ediyor, böylece müzikal ifadede metrik yani ölçüsel bir his yaratıyor. Orkestra eşliği kesinlikle kusursuz ve asla sıkıcı değil, çünkü başta Elif Ece olmak üzere tüm orkestra üyeleri enstrümanlarının kullanımındaki beceriyle her türlü ilginç tınıyı ve dengeyi ortaya çıkarıyorlar.
Elif Ece eserin ikinci bölümünü başarılı bir şekilde büyük bir pianissimo ile başlattığı ve sonunda kendine özgü müzikal özgürlüğünü çekinmeden kullandığı hissediliyor. Elif Ece bunda çok başarılı ve bir o kadar etkili ve büyüleyici. Özellikle çellolar özgün yorumlarıyla Elif Ece’nin kemanına geniş bir yol açıyor ve becerisini gösterme imkânı sağlıyor. Elif Ece’nin satırbaşlarında kemanıyla yaptığı girişlerde eserin bilindik o ruh hali dağılıyor ve bu da amansız ileri momentumun geri dönmesini sağlıyor. Bu şekilde Elif Ece orkestranın da desteğiyle eseri müzikal açıdan zenginleştiriyor. Ruh hali eksikliğini Mendelssohn'u Mahler gibi gösteren bir performansı savunmuyorum. Ancak, bu performans da Elif Ece Mendelssohn'un melodik yazımına biraz daha fazla nefes alma alanı veren daha büyük bir esneklik derecesi sunuyor.
Elif Ece’nin kemanıyla icra ettiği müziği her zaman güzelden aşağı kalmıyor. İkinci bölümde kendisine daha fazla yorum özgürlüğü tanıyor ve bu da Mendelssohn'un yazısının duygusunu tam olarak yakalayan yoğun bir içsellik yaratıyor.
Son bölüm, özellikle burada sergilenen rahat virtüözlükle çalındığında kesinlikle işe yarasa da, o çekici sürüş enerjisinin geri dönüşünü getiriyor. Yine de hafif yürekli bir zekâ hissini kaçırdım; Elif Ece bu bölümde eğlenmek için fazla ciddi görünüyor! Bu eğlenceli bölümde biraz eğlenebilirdi. Ancak kendimi sık sık başka bir şefin Elif Ece’den daha esnek ve eğlenceli bir yorum çıkarıp çıkarmayacağını merak ederken buldum.
Felix Mendelssohn henüz on üç yaşındayken yazdığı, ünlü kemancı Yehudi Menihun’un 1950 de düzenleyerek klasik müzik severlere ve icracılara tanıttığı D minör erken dönem Keman Konçertosu, daha sonraki konçertoda bulunan aynı yorumlama profiline sahip. Özellikle ikinci bölüm solist ve orkestra tarafından büyüleyici bir şekilde çalınıyor.
Elif Ece’nin özellikle ikinci bölümdeki çalışına hayran kaldım. Şu an henüz bir yıldız kemancı değil belki ama çok iyi bir kemancı olduğu gerçeği karşımızda duruyor. Çalışmaları ilerledikçe çok daha yukarılara tırmanacağı kesin. Zira Elif Ece, eşlik ettiği orkestrayı da etkileyerek ardında sürükleyip müziğini zenginleştiriyor.
Başarılı kemancı Elif Ece Cansever 2000 yılında Ankara’da doğdu. 5 yaşında annesi ile başladığı keman eğitimine, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi İlköğretim Okulu’nda devam etti. Bilkent Üniversitesi’nde hocası Rasim Bagirov ile sürdürdüğü 12 yıllık eğitimi süresince Maxim Vengerov, Mincho Minchev, Alexander Markov, Guy Braunstein, Alexander Vinnitski, Andrej Bielow gibi ünlü kemancılarla çalıştı ve daha sonra eğitimine Londra Kraliyet Müzik Koleji’nde Lutsia Ibragimova ile devam etti. 2008 yılında NTV televizyonunda yayınlanan “Küçük Eller, Büyük Yetenekler” konser programında yer aldı ve Mersin’de düzenlenen 3. Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması’nda ikincilik ödülü kazandı. Konzerthaus Berlin, Kursaal Merano, Viyana Muzikverein, Hamburg Elbphilharmonie, Zurich Tonhalle salonlarında birçok konser verdi. Bilkent Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Olten Filarmoni Orkestrası, Çağlar Oda Orkestrası ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile çalışmaları oldu. 2009 yılında Işın Metin şefliğinde Franz Drdla Carmen Fantasy, 2017 yılında Rengim Gökmen şefliğinde Jean Sibelius Keman Konçertosu, 2018 yılında Orhun Orhon şefliğinde Ludwig van Beethoven Keman Konçertosu ve Astor Piazzola Mevsimler, 2019 yılında Natalia Ponomarchuk şefliğinde Eduard Lalo İspanyol Senfonisi, 2020 yılında Dağhan Doğu şefliğinde Tchaikovsky Keman Konçertosu Elif Ece Cansever’in seslendirdiği eserlerden bazılarıdır.
Keman çalışmalarının yanında, Tolga Yayalar ile kompozisyon çalıştı ve Bilkent Üniversitesi’nde “Genç Besteciler, Genç Yorumcular” konserinde kendi eserini seslendirdi. Aktif bir oda müziği sanatçısı olarak Bilkent Quintet ile Bilkent Müzik Günleri’ne katıldı. Keman eğitiminin yanı sıra Prof. Kathron Sturrock’un öğrencisi olarak piyano yan dal eğitimi de almaktadır.
Elif Ece Cansever, halen Londra Kraliyet Müzik Koleji’nde, keman ana sanat dalında Prof. Alexander Gilman’ın öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir. 2020’den beri dünyaca ünlü gençlik yaylılar topluluğu LGT Young Soloists’in üyesi ve solistidir. Bu topluluğun bir parçası olarak, dünya çapındaki konser salonlarında performans sergilemektedir. Konserlerini Londra Kraliyet Müzik Koleji tarafından kendisine verilen Joseph Rocca yapımı kemanla icra etmektedir.
Kemancımız Elif Ece Cansever’e kariyer yolculuğunda başarılar diliyorum!
Video
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.