♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Kendisinden çok şey öğrendiğim rahmetli dedeciğim çocukluk günlerimin birinde şöyle bir lâf etmişti: “Rüzgar denizden karaya estiği sürece biz bu rutubetle didişmek zorundayız tüm yaşamımız boyunca”
Ölümünün üzerinden koca bir yirmi altı yıl geçmiş olan dedeciğimin bir sözü ile neden böyle bir girizgah yaptığımı merak edenleriniz olabilir. Nedenini hemen açıklıyorum: Çünkü Trabzon’da hava o kadar nemli ki ilk kez kışın gelmesini bu kadar çabuk istedim. İnanın gündüz dışarıya çıkmamız neredeyse imkansız, elli metre yürüyorsunuz sırtınıza giydiğiniz ne varsa sırılsıklam. Ondan sonra haydi duşa, Aynen ördek gibi olduk. Sudan çıkmıyoruz!
Memleketimin havasının bu kadar nemli olmasının ya da eski deyimle rutubetli olmasının yazın ve kışın bir çok olumsuz etkisi var yaşamımıza. Yazlarımız gereğinden fazla sıcak, kışlarımız olması gerekenden fazla soğuk oluyor. Tabii bir de müzisyen iseniz çaldığınız enstrümanınıza inanılmaz zararları oluyor. Bazan öyle olaylara tanık oluyorsunuz ki anlattığınız zaman sizi dinleyen kişi kendisiyle dalga geçildiğini bile zannedebiliyor. Zor durumda kalıyorsunuz yani. Lâfınızıın doğruluğunu anlatana kadar da canınız çıkıyor.
Benim eski dostum, eski derken bir yirmi yıllık vardır dostluğumuz, beni geç anlayan bir dostumdur, evet zatı-âlimi analiz edip anlayabilmek bir hayli zaman alıyor, ne yapayım bu da benim olumsuzluğun, eğer bunun adı olumsuzluk ise. Sözü dağıtmayayım,dün bu sevgili dostumun müzik evinde sohbet ederken konu bu rutubet olayına geldi. Sevgili Mehmet Salih konuyla ilgili bir olay anlattı, bir arkadaşı kendisine bir ud getirmiş, udun göğüs tahtası nem nedeniyle olacak kabarmış, kabarığın oluşturduğu yarıktan bir madeni para geçebilirmiş, neyse Mehmet Salih dostum tamir ettirmek için udu almış ancak gel zaman git zaman tamir edecek olan kişi ile karşılaşması bir türlü mümkün olmamış, bu nedenle ud yaklaşık iki ay kadar Mehmet Salih arkadaşımın rutubetli piyano odasında beklemiş. Sonra bir gün ud tamircisi dostumun müzikevine geldiğinde, udu tamir etmek için eline almış ki o da ne, udun göğüs tahtasındaki kabarıklık yok olmuş, düzelmiş yani udun arızası, artık oraya japon yapıştırıcı ile müdahale edip birtek zımpara vurmak kalmış.
İşte bu olay rutubetin Trabzon’da hangi boyutta olduğunu gösteren birşey. Ankara’dan aldığınız bir enstürümanı Trabzon'a getirdiğinizde ilerleyen zaman içinde sazınızı tanıyamayabilirsiniz. Yani o kadar da abartmıayalımda size biraz masraf çıkabilir. Onun için Trabzon’daki müzik evleri genelde İstanbul ve İzmir’deki enstrüman imalatçılarını tercih ederler.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.