ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 146 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Mersin’den Avrupa Festivali çıkar mı?Sayı: - 25.09.2006


Bir Anadolu kentinde klasik müzik festivali tutar mı? Bundan 5 yıl önce yola çıktıklarında herkes “bir iki yıl sürer, sonrası gelmez” diyordu.

Bu yıl Mersin Müzik Festivali’nin 5’incisi düzenleniyor.

İstanbul ve Ankara’daki müzik festivallerinden sonra en kapsamlı müzik festivali 5 yıldır Mersin’de yapılıyor.

Festival komitesinin koordinatörü Tülay Bardakçıoğlu ve besteci Nevit Kodallı 22 Eylül’de başlayacak festival öncesinde İstanbul’daydı.

Uçaktan inip ayaklarının tozuyla Papermoon’a geldiler, sohbet ettik.

Nevit Kodallı 81’lik bir delikanlı. Mütevazı besteci, uzun yıllar ayrı kaldığı doğduğu kent Mersin’e 10 yıl önce dönmüş.

Uluslararası boyuttaki festivalde her yıl Mersinli değerler de öne çıkarılıyor. Nevit Kodallı’nın bir eseri seslendiriliyor.

Peki Mersin’de klasik müzik dinleyicisi var mı?..

Nevit Kodallı, “1946’da Mersin’de opera vardı” yanıtını veriyor.

Tülay Bardakçıoğlu ise Mersin’le ilgili önyargılı davranıldığını düşünüyor.

“Göç alan ama göç vermeyen bir kent Mersin. Ne yazık ki şiddet olaylarıyla anılır hale geldi, oysa Mersin’in bir başka yönü de var. Kültüre, sanata, tarihe değer veren bir kent Mersin. Ayrıca çok barışçıl” diyor.

Laik mezarlık
Nevit Kodallı’dan öğrendim; Türkiye’de Hıristiyan ve Müslümanların birarada oldukları tek mezarlık Mersin’deymiş. Halen de Hristiyanlar ve Müslümanlar aynı mezarlığa defnediliyor. Bardakçıoğlu’nun tanımlamasıyla Mersin aynı zamanda çok hoşgörülü bir kent. Ankara ve İstanbul Müzik Festivalleri Avrupa Festivaller Birliği üyesi. Bu yıl Mersin’deki festivali izlemeye Avrupa Festivaller Birliği Yönetim Kurulu’ndan Hugo de Greef gelecek. Tülay Bardakçıoğlu, Avrupa Festivaller Birliği’ne üye olmak için Mersin’in de sırada olduğunu anlatıyor.

“Aksak” piyano için dünyanın en iyi ustası
Mersin Festivali’nin ardında gönüllülerin yürüttüğü inanılmaz çalışma var. Örnek mi? Mersin Konservatuvarı’nda uzun yıllar unutulmuş bir piyano varmış. Bir ayağı “aksak” olduğundan dengesini sağlamak için piyanonun ayağı yıllarca bir çiçek sandığına oturtulmuş. Tülay Bardakçıoğlu bu piyano için dünyanın en iyi piyano ustası Japon Kazoto Hayashida’nın Mersin’e davet edildiğini anlattı. Bay Kazoto ve eşi geçtiğimiz yaz Mersin’e gelip günlerce uğraşarak piyanoyu tamir etmiş. Bay Kazoto, “Bu piyano yıllarca hiç okşanmamış, sevilmemiş, biz ona yeniden sevgi gösterdik” demiş ayrılırken.

İşadamı Yücel Çelik’ten festivale bireysel destek
Tülay Bardakçıoğlu Festival için 600-700 bin YTL harcandığını söylüyor. Sponsorlar mı? ÇİMSA, OPET, SODA Sanayi, Paşabahçe gibi sponsorlar arasında bireysel katkısıyla dikkat çeken isim Mersinli iş adamı Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yücel Çelik.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.