ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 49 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Ayder’de SenfoniSayı: - 25.09.2006


9 Eylül günü Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda konser verdi.

Kültür ve Sanat haberlerini birinci derecede haber sayıp veren tüm gazete ve televizyon kanalları Rize'nin bin üç yüz elli metre yüksekliğindeki Ayder Yaylası'nda, yankılanan keman ve piyano sesini ve bu sesin oluşturduğu konseri dinleyen beş bin kişinin haberini bu başlıkla geçti tüm dünyaya.

Ayder yaylasında Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen konsere beklide ilk kez izleme fırsatı bulan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer ile İtalya Büyükelçisi Marsili Karlo da izleyenler arasındaydılar.

Tulumu ve horonuyla meşhur Ayder yaylası bu kez Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrasının verdiği konserle coştu.

Konser öncesi bir konuşma yapan Rizeliler Derneği Başkanı Süleyman Basa, bu tür sanatsal etkinlikler yoluyla yakın gelecekte Ayder’i dünyanın önemli müzik etkinliklerine sahne olan Roma, Viyana ve Milano kentleri ile anılır bir pozisyona getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Dünyanın eşsiz doğal güzelliklerini bünyesinde barındıran Ayder’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayeleriyle böylesine önemli bir müzik etkinliğini yaşatmaktan gurur duyuyoruz. Devlet Opera ve Balesi, Aspendos ile Nemrut konserlerinin ardından ilk defa Karadeniz’in incisi Ayder’de böyle bir konser veriyor. Özellikle Nemrut konserinin turizme yapmış olduğu katkı ve bölge insanımızın müzik konusundaki geniş kültürü de bizim bu etkinliği düzenlememizde önemli rol oynadı.” derken aslında Anadolu’nun ve özellikle Karadeniz Bölgesi’nin birçok yerinde yerel olarak gerçekleştirilmeye çalışılan çok önemli bir sanat olayını bugün olduğu gibi Ayder Yaylası’nda gelecekte hangi boyutla ortaya koyacaklarının çok açık mesajını veriyordu kanımca.

Tabii burada çok önemli bir noktaya değinmeden geçemeyeceğim. Devlet desteği olmadan böyle büyük ve güçlü orkestraları kurmak ve yönetmek bugün için ülkemizde oldukça zor hatta olanaksızdır. O nedenle devlet elini sanattan çeksin diyenlere biraz dikkatlice yaklaşmak durumundayım..

Burada söylenecek çok söz yok aslında. Bu sadece Ayder Yaylası’nda değil ülkemizin hemen her yerinde devlet orkestraları ya da özel orkestraların gerçekleştirmesi gereken bir görevdir. Bu konuda bu güzide topluluklarımızın sorumluluğu vardır kuşkusuz.

Daha sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Şef Bujor Hoinic yönetiminde klasik müzik konserini sundu. Konserde sanatçılar Mithat Karakelle, Arda Aktar, Oylum Erdayı, Aykut Çınar ve Feryal Altürkoğlu, dünyaca ünlü operaların sevilen bölümlerini seslendirdiler.
    
Konser, sanatçıların birlikte seslendirdiği Karadeniz şarkıları ile sona erdi. Davetliler ve sanatçılar, konserin ardından tulum eşliğinde horon oynadılar.  Şef Bujor Hoinic, “Böyle doğa güzelliği olan bir yerde böyle bir konser verdiğim için çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Ben de bu değerli, güzide sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü dünyanın en güçlü mesajları her zaman böyle orkestra ve korolarla verilmiştir. Bundan sonra da verilecektir kuşkusuz.

Müfit Semih Baylan
Editör


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.