ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 246 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Klasik müziğin en iyi ‘yüz’ü Sayı: - 28.09.2006


Klasik müzik adına yapılan derlemeler her zaman ilgi odağı olmuştur. Büyük ustaların en iyi eserlerine bir veya birkaç albümde ulaşmak her müzikseverin rüyası olsa gerek.

Sonbaharı yaşadığımız bugünlerde klasiklerin o büyülü dünyasını açan bir derleme daha kazandı müzikseverin rafları. Emi Classics serisinden çıkan “Best Classics 100 Vol 2” çalışması, bizi klasik müziğin ustalarıyla yeniden buluşturuyor. Hem de en iyi eserleriyle.

Üç yaşına geldiği zaman kendisinden beş yaş büyük olan ablası Maria’nın çaldığı klavsen parçalarını belleğine yerleştirip kendi kendine çalmaya başlayan Mozart, o zaman bütün eserlerinin klasikleşeceğini bilemezdi. Fakat o günlerde Wolfgang’ı dinleyen ünlü düşünürler Voltaire ve Goethe, bu küçük çocuğun bir gün sanatının en büyük ustaları arasına katılacağından emin olduklarını söylüyorlardı. Dört beş yaşında daha parmakları piyanoya bile yetişmeyen Beethoven, babasının zorlamaları karşısında gözyaşı dökerken, bir gün eserlerini çalabilmek için milyonlarca kişinin konservatuarların yolunu tutacağını tahmin edemezdi. Kaderleri Mozart ve Beethoven’a ve onlar gibi büyük ustalara iyi bir hayat sunmadı belki; ama en dürüst ve vefalı dost olan tarih, bu ustalara hak ettikleri değeri vermeye başladı.

Bugüne kadar klasikler çoğu kez derlendi, toplandı. Yüzlerce kez müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Fakat, ‘Ben klasik müzik seviyorum, en iyileri bir arada istiyorum.’ sözüne karşılık verecek bir arşiv çalışmasıyla değil. EMI Classics’in önceki sene başlattığı “100 Best” serisinin meyveleri de birer birer Türkiye’ye geliyor. 2004 yılında çıkan klasik müzikseverlere büyük mutluluk yaşatan “BEST CLASSICS 100” albümünden sonra serinin devamı olan “BEST CLASSICS 100 Vol II” de Türk klasik müzikseverlerin raflarındaki yerini almaya başladı. Eyül ayının başında Türkiye’ye gelen albüm, birincisinin eksik bıraktığı ünlü bestecilerin eserlerini de içeriyor. Birinci albümde olmayan Wagner, Orff ve Mussorgsky gibi bestecilerin en iyi eserlerinden seçmeler arşivlerdeki yerini alıyor. Birincisi gibi 6 CD’den oluşan bu özel klasik müzik arşivi, dinleyicisine yedi saati aşan kesintisiz bir klasik müzik ziyafeti sunuyor. Bu 100 en iyi klasiği dinlerken, Beethoven’in ‘ölümsüz aşkı’nı hissedebilir, Mozart’ın tüm olumsuzluklara rağmen “Ben, ülkesini teftişe çıkan küçük bir kralım.” derken içinde büyüyen acı fırtınalarını, müziğin dingin ritimlerinde bulabilirsiniz. Best Classics Vol II albümü, klasik müzikseverlerin kimseye vermek istemeyecekleri bir albüm.

Best Classics 100 Vol 2’de yer alan bazı eserler

Shostakovich

Waltz No.2 (Jazz Suite No.2)

Stravinsky

Le Sacre du printemps – Danse sacrale (L’élue)

Vivaldi

L’inverno (Le quattro stagioni) – II Largo

Beethoven

Piano Sonata No.8 in C minor ‘Pathétique’ Op.13 – II Adagio cantabile

Mozart

Serenade in G ‘Eine kleine Nachtmusik’ K525 – II Romanze (Andante)

Mendelssohn

Wedding March (A Midsummer Night’s Dream)

J.S Bach

Cello Suite No.1 in G BWV1007 – I Prélude

Mozart

Horn Concerto No. 4 in E flat K495 – II Romanza (Andante cantabile)

Debussy

La Fille aux cheveux de lin (Préludes Book I)

Schubert: Ständchen D957 No.4

Beethoven

Minuet in G

Prokofiev

Peter and the Wolf (extract)



Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.