♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Bu hikâyede üç kişi var: Dansa hükmedecek, kederini itiraf edecek bir erkek. Baştan çıkaracak, baştan çıkarılmaya direnecek, sonunda baştan çıkarılacak bir kadın. Ve bunlara tanıklık edecek bir bakış... Bu hikâye tangoya ait. Arjantin tangosunun ateşi, 20. yüzyılın başlarında tüm Avrupa'yı kasıp kavururken, Batılılaşma süreci içindeki Türkiye de bu etkiden nasiplenir. 1920'lerde Türkçe tangolar birbirinden güzel besteler ve Türkçe sözlerle yorumlanır, plaklara alınır. Zaman içinde ayrışarak ve Türk sanat müziğinden de etkilenerek daha Türk bir tango olur. Orkestralar kurulur, düzenlenen balolarda bu ezgilerle tango yapılır. Dönemin en güzel tangoları ise hâlâ kulaklardadır.
Cengiz Onural, Murat Aydemir ve Derya Türkan'ın da aralarında bulunduğu, Türk sanat müziğinin genç kuşak yorumcularından oluşan İncesaz'ın yeni albümü 'Mazi' müzik-severlerin huzurunda, bu kez unutulmaz tangolarla... Tangoları duru vokal tekniğiyle yorumlayan Dilek Türkan ise grubun solisti.
Toplam 13 parçanın yer aldığı albümün kaydı elektronik seslerden uzak ve tüm sazların tınısı en parlak biçimde kulağı dolduruyor. Türk müziğinin bu güzel, uyumlu sesleri ve ritmi, tanbur, kemençe, kanun, viyolonsel hatta buzuki ve gitarla hayat buluyor.
Albümün ilk şarkısı ve albüme adını veren 'Mazi' bir Necip Celal bestesi. Celal'in bu bestesi aynı zamanda ilk Türk tangolarından biri olarak bilinir. 1928 yılında bestelediği ve sözlerini Necdet Rüştü Efe'nin yazdığı 'Mazi'nin yorumu 1932'de unutulmaz seslerden Seyyan Hanım tarafından plağa okunmuş, hâlâ kulaklardan silinmemiştir. Dilek Türkan'ın yorumu bu nedenle pek de kolay değildi. Ama aldığı eğitim ve ses terbiyesi, kelimelerin en duru biçimde çıkmasına, enstrümanlarla uyumuna ve böylelikle başarılı yorumuna olanak vermektedir.
Müzisyenlik yeterince nitelikli olan uzmanlara özeldir, onlarla da özel olur. İncesaz genç kuşak Türk müziğinin önemli yorumcularını bir araya getiren bir grup. Yenilik müzik kültürünün merkezi olarak görülür. Müzik kültürünün kilit kişileri ise bu bağlamda bestecilerdir. Besteleriyle albüme yenilik kazandıran Onural ve Aydemir'in enstrümantal altı bestesi yer alıyor.
Albüme aynı zamanda tanbur ve lavtasıyla renk katan Murat Aydemir, Tanburi Cemil Bey'i ekol, tını olarak günümüzde temsil eden Necdet Yaşar'dan üslup, teknik, tını gibi birçok konuda ders alma şansına erişmiş bir müzisyendir. Kemençe ile şarkılara duygu katan Derya Türkan, Kudsi Erguner'in de içinde olduğu birçok projede yer alıyor. Bu çalışma, gerek içerik gerekse de yorum açısından son dönem Türk müziği albümleri arasından sıyrılacaktır.
Mazi/İncesaz/Kalan Müzik
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.