ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1962
Şu an 21 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Bugün 10 KasımSayı: - 10.11.2006


Atatürk sadece yaşadığı dönemin değil, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamlarından biriydi. Yoktan var ettiği, devrimlerle taçlandırdığı Türkiye Cumhuriyeti'ni yaratmak kolay değildi. Elinde insan kadrosu yoktu. Üniversite bitiren doktorlar, mühendisler, hukukçular, eğitimciler ve ötekilerin sayısı çok azdı...

Çünkü onların çoğunu Osmanlı döneminde birbirini izleyen savaşlarda şehit vermiştik. Balkan Harbi, Birinci Dünya Savaşı'nda Çanakkale, Irak, Filistin, Suriye, Galiçya, Kafkas cepheleri... Ve sonrasında İstiklal Harbi.

İnsan unsurumuz zaten çok azdı. Mevcutların çoğunu da işte böyle yitirmiştik. Cumhuriyet elde kalan o kadrolarla kuruldu, devrimler o kadrolarla yapıldı.

Atatürk yeni devleti kurarken elde enkaz dışında bir şey yoktu. Tarım çökmüştü. Fabrika ve üretim yoktu. Dahası, yol yoktu. İnsanlar aç ve perişandı. Demiryollarının yapımına başlanıp bitirilmesi öylesine önemli idi ki, ‘Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan' diye marşlar bestelendi. İlk ulusal fabrikalarımız açılırken millet bayram etti.

Bugünkü kuşaklar o zor günleri hayallerinde bile kuramaz.

Ama bir ‘Atatürk gerçeği' daha vardı.

Fakirdik, paramız yoktu. Buna karşın onurumuzu korumuştuk. Atatürk el kapılarında yalvarmadı, kimsenin peşinden koşmadı, ülkemizi ve milletimizi bir gün olsun küçük düşürmedi.

Çok önemli bir gerçek daha: Atatürk ‘maceracı' değildi. Dönemin devlet adamlarına bakın. Rusya'da Stalin, Almanya'da Hitler, İtalya'da Mussolini. Her biri kan emici, maceracı diktatörler. Atatürk hepsiyle mesafeli kaldı. İsteseydi, elindeki gücü kullansaydı, genç Türk devletini bir sürü maceraya sokması işten bile olmazdı.

O, dünyanın en saygın devlet adamlarından biriydi.

Hiç kimse unutmasın, bugün hangi olanaklara sahipsek, hangi özgürlükleri yaşıyorsak, Atatürk sayesindedir.

Buna din ve ibadet özgürlüğü dahildir.

***

Bugün 10 Kasım. Atatürk'ün ölümünün üzerinden bunca yıl geçmiş. Bütün dünyaya, gelmiş geçmiş en önemli devlet adamlarına bakın. Göstermelik protokol törenlerinden söz etmiyorum, hangisi ölüm yıldönümlerinde böylesine içtenlikle anılıyor?

Hangisi ulusunun yüreğinde kişiliği, yüceliği, devrimleri ve başardıkları ile böylesine, yılın belki her günü anımsanıyor? Hangisi milyonlarca yürekte saygı ve sevgiyle yaşatılıyor?

Bu, çok önemli bir olaydır.

Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir hadisedir.

Bugün Atatürk'e gizliden veya açıktan sövenler, Türkiye'yi pazarlayanlar, din tüccarlığı yapanlar, paraya tapanlar, el kapılarında yalvaranlar ve ülkemizi çağın gerisine sürüklemek isteyenler, ülke yönetimini ele geçirmiş olabilir.

Biz böyle nicelerini gördük!

Geldikleri gibi gittiler!

Hiç endişe etmeyin ve karamsar olmayın. Bu dönem de geçecektir.

Büyük adam, büyük insan Mustafa Kemal Atatürk'ü burada bir kez daha saygı, sevgi, içtenlik ve özlemle anıyorum.

Allah rahmet eylesin. Nurlar içinde yatsın...

Ve rahat uyusun... Çünkü bıraktığı ilke ve emanetler milyonlarca insanımızın başları üzerinde taçlanıyor, korunuyor.
 
 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.