ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 27 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


“Beatles’ın Gitarı Ağladığında”Sayı: - 24.01.2007


Ben hep bir tuhaf olurum. Kendimi ararım çoğu zaman. Ve bulurum kendimi. Nerede mi? Elimdeki kocaman bira bardağımın üzerinde bir yerlerde oturmuş bacaklarımı aşağıya sallamış öylece otururken.

İşte ben orada öylece otururken minicik bir adamım belki. Gözlerim ellerimde dünyayı seyre dalmışımdır. Dağınık odamın ortasında bir yerlerde yerde duran 1970 model TK 124 Grundıg makara teypte çalmaktadır Beatles. En çok dinlediğim şarkıları da The Foll on the Hill. Beatles’i pek severdim. Hala da severim. En çok dinlediğim şarkıları Yesterday, Michell, Rock and Roll Music gibi şarkılarıdır.

Ben, az öncede söylediğim gibi gözlerim ellerim, dünyanın nasıl fırıl fırıl döndüğünü söyre dalmışımdır. Genellikle güneşin batışını seyrederdim o sıralar. Biliyorum beni bu halimle kimsecikler ciddiye almazdı, bardağın tepesinde öylece oturup dururdum bacaklarımı aşağıya sallamış.

Of gecenin yine bu saatinde neler saçmalıyorum. Aklım sıra Beatles için bir yazı yazacaktım. Ama okurları sıkmam ihtimalide yüksektir böyle bir yazıyla o nedenle asıl meseleye gelmeliyim hemen.

George Harrison’ın, tek bir beyaz kağıt üzerine el yazısıyla yazdığı şarkı sözlerinin, Arizona’daki Barrett-Jackson müzayede evinde, 500 bin ila 800 bin dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyormuş az önce haber ajanslarından posta kutumuza düşen haberlere göre.

Ve haber şöyle devam ediyor: Müzayedeyi düzenleyen firmanın yetkilileri, bu tek sayfanın, “bilinen en önemli el yazısı Beatles şarkı sözü” olduğunu ve çok nadide bir parça olduğunu belirtiyor. Şarkının bilinen sözlerinden başka cümlelerin de yer aldığı eser, Harrison’ın sözler üzerinde nasıl bir değişim ve çalışma yaptığını gösteriyor.

‘While My Guitar Gently Weeps’, 1968’deki, ‘The White Album’de yer almıştı.

Tabii ki Beatles gibi bir müzik grubunun hala gündemde olması çok normal. Onların elinden çıkmış bir tek yaprağın bu kadar değer kazanması ise ayrıca daha da normal. Çünkü Beatles müzikte devrim diyebileceğimiz işler kotarmış bir topluluktur. Bu Liverpool’lu dört müzisyenin yaptıkları iki yüz yıl önce Mozart’ın yaptıklarından çok farklı değil.

Hal böyle olunca bu dünyadan göçmüş olsalar bile gündemde olacaklar tabii ki. Bu arada evdeki diskoteğimde Beatles’ ın çok önemli albümleri var. Bununla da ayrıca böbürleniyorum.

Buna da hakkım var herhalde sevgili dostlar.

Bugünkü yazı başı ve sonu birbirinden farklı bir yazı oldu. Tabii ki konu Beatles olunca ellerim titredi klavyede ne yazayım diye.

Esen kalın…


Müfit Semih Baylan
Editör

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.